Ako vybrať odolné podlahy do kancelárie či komerčných priestorov?

Vo svete komerčných priestorov, ako sú kancelárie, je podlaha nielen estetickým prvkom, ale aj odrazom profesionality a charakteru vašej firmy. Voľba ideálnej podlahy je preto rozhodujúca – musí byť vkusná, ale aj funkčná a odolná.

Ako teda vybrať podlahu, ktorá posilní image vašej spoločnosti a zároveň vydrží každodenné nároky pracovného prostredia? Poďme sa pozrieť na možnosti, ktoré spájajú dizajn a odolnosť.

podlahy-do-kancelarie

Položte si dve základné otázky

Na začiatok vám odporúčame zamyslieť sa nad dvoma kľúčovými otázkami:

1. Akým dojmom by mala kancelária pôsobiť?

Prvá sa týka imidžu, ktorý chcete vytvoriť. Aký dojem chcete, aby vaša kancelária vzbudzovala? Výber podlahy by mal odrážať nielen váš osobný štýl, ale tiež značku a hodnoty vašej firmy. Farby, textúry a vzory podlahy môžu hrať kľúčovú rolu v komunikácii týchto hodnôt.

2. Ako budete využívať svoje priestory?

Druhá otázka sa zameriava na funkčnosť. Premýšľajte o tom, akým spôsobom budete využívať jednotlivé časti kancelárie. Koľko ľudí bude v priestoroch pracovať? Ako často budete prijímať návštevy? Budete v priestore často manipulovať s tovarom a jeho prepravou? Keď budete mať odpovede na tieto otázky, ľahšie vyberiete ideálny typ podlahy, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám a cieľom.

ake-su-vhodne-podlahy-do-kancelarie

Vyberte správny materiál pre kancelárske podlahy

Pri rozhodovaní o podlahe pre vašu kanceláriu je jedným z dôležitých krokov výber správneho materiálu.

Na výber máte z týchto možností:

  • Vinyl: Jednou z populárnych možností je vinyl, ktorý je známy svojou vodeodolnosťou a jednoduchou údržbou, čo ho robí ideálnym pre rušné kancelárske prostredia.
  • Guma: Podlahy z gumy sú pružné a tlmiace, čo je výhodné pre miestnosti, kde je dôležitá akustika a komfort.
  • PVC zámkové dlaždice: Tieto dlaždice ponúkajú jednoduchú inštaláciu a sú vhodné pre rôzne štýly kancelárií.
  • Kompozit: Kompozitné podlahy sú vynikajúcou voľbou pre tie kancelárie, ktoré hľadajú trvanlivosť a vodeodolnosť s pridanou hodnotou estetického vzhľadu.
  • Laminát:  Laminátové podlahy predstavujú cenovo dostupnú alternatívu, ktorá napodobňuje vzhľad prírodného dreva alebo kameňa a zároveň ponúka odolnosť potrebnú pre kancelárske prostredie.
  • Keramická dlažba: Luxusnejšia keramická dlažba môže pridať elegantný vzhľad, ale vyžaduje starostlivú údržbu.

Koberec: Koberec pridáva teplo a pohodlie do priestoru, ale vyžaduje pravidelnú údržbu.

podlaha-vhodna-do-kancelarie-komernych-priestorov

Pri zariaďovaní kancelárie dbajte na jej funkčnosť

Pre komerčné priestory, ako sú kancelárie, je dôležitá vyššia odolnosť proti oderu a vyššia záťažová trieda podlah. Podlahy v týchto priestoroch musia totiž zvládať častý pohyb ľudí a rôzne poveternostné podmienky.

Zároveň je dôležité zvážiť aj akustické vlastnosti, pretože potlačenie hluku v kancelárskom prostredí môže predstavovať zásadný prvok pre zabezpečenie produktívnej pracovnej atmosféry.

Hľadáte cenovo dostupné riešenie? Vyberte si vodeodolnú laminátovú podlahu

Ak hľadáte cenovo efektívnu alternatívu k prírodnému drevenému, kamennému alebo dlaždicovému dizajnu, vodeodolná laminátová podlaha je vynikajúcou voľbou. Táto podlaha je konštruovaná s viacerými vrstvami, čo z nej robí materiál odolný proti vlhkosti a zároveň jednoduchý na údržbu.


Laminátové podlahy vynikajú aj v odolnosti proti poškodeniu. Ich robustný povrch odoláva vzniku preliačin, škrabancov a škvrnám. Čerešničkou na torte je odolnosť voči UV žiareniu, ktorá zabezpečuje, že podlaha si zachová svoj pôvodný vzhľad a nevybledne ani v prípade vystavenia slnečnému žiareniu.

 

Pre náročnejších: Vodeodolná kompozitná podlaha

Vodeodolná kompozitná podlaha predstavuje modernú alternatívu tradičných podlahových riešení. Vyniká svojou schopnosťou odolať vysokému náporu – či už ide o frekventovanú chôdzu klientov, alebo náročné klimatické podmienky ako dážď a sneh. Jej unikátna štruktúra zabezpečuje, že aj keď sú tieto podlahy vystavené vlhkosti či častému pohybu, zostávajú stabilné a pevné.


Okrem praktických výhod ponúka minerálna kompozitná vodeodolná podlaha aj estetickú flexibilitu. Na výber máte z množstva rôznych textúr, odtieňov a vzorov, môžete si teda vybrať presne taký dizajn, aký si pre svoje priestory želáte.

podlahy-pre-komercne-priestory

Investujte do kvalitnej podlahy

Investícia do kvalitnej podlahy je investíciou do dlhodobej udržateľnosti a funkčnosti vašich priestorov. Vďaka svojej odolnosti, estetike a jednoduchej inštalácii je ideálnym riešením pre kancelárie a komerčné priestory, ktoré hľadajú spoľahlivosť a štýl.


Ponorte sa do sveta kompozitných podláh a objavte ideálnu podlahu, ktorá bude slúžiť vašim potrebám po mnoho rokov. Navštívte náš e-shop Lagro-podlahy, kde nájdete široký výber podláh a ideálne riešenie pre každý priestor.